Hva er FINNland og Strand?

Før sommeren beviste Michael og Johanne at man kan leve på FINN.no. Nå skal de ut i Norge for å løse andres små og store problemer – kun ved hjelp av FINN.no.

Vi tror nemlig at de fleste nordmenn har noe de bare ikke får gjort. Det kan være gulvlisten du aldri får lagt, bryllupsreisen dere ikke har fått tid til eller den gamle veven du burde solgt for lengst. Bak hver av disse tilsynelatende uløselige utfordringene ligger det en historie – og disse historiene vil vi gjerne høre. I løpet av høsten velger vi ut ti historier som Michael og Johanne skal gi en lykkelig slutt.

Så fortell oss om hva du aldri har fått gjort, og vinn løsningen med FINNland og Strand.

Lukk

Kampanjen er nå avsluttet, men hvis du har noe du aldri får fikset kan du registrere jobben gratis på FINN Oppdrag.


Nå får du Norges største markedsplass i lommeformat.

Det har aldri vært enklere å få lagt ut annonser på FINN

Er du en av mange nordmenn med iPhone? Da har vi i FINN en nyhet til deg. Vår nye Torget-app gjør det nemlig enklere enn noensinne å kvitte deg med tingene som står og støver ned i garasjen eller kjellerboden. Bare knips et bilde av det du vil selge med telefonen, skriv inn tekst og pris, send annonsen til FINN, og betal annonsen med en ferdigutfylt SMS (35,-).

Applikasjonen har i tillegg automatisk start/stopp-funksjonalitet for annonsen, slik at du slipper å få henvendelser etter at varen er solgt. Appen gir deg også løpende oppdatert statistikk for dine annonser. Foreløpig fungerer appen kun for iPhone. Vi jobber imidlertid med å utvikle en versjon for Android også, og dette satser vi å få på plass etter hvert. Det er kun mulig å håndtere dine egne FINN torget-annonser, men husk at du kan søke i hele FINN.no på mobilen. Vi har laget mobilvennlige sider på m.finn.no! Trykk her for å laste ned appen

Ros, ris, tips eller spørsmål? Kommenter under.

Skrev BigBang-hit etter finn-kjøp

Øystein Greni, kjent som vokalist, låtskriver og gitarist i Bigbang har lest rubrikkannonser siden han var 7 år.

- Jeg digger å se på bilder i annonsene. Utrolig hvor mye furumøbler folk har i bakgrunnen, sier Øystein. – Og om et trommesett skal selges, sier måten det er satt opp på om selger kan spille eller ikke. Ser jeg et kvalitetstrommesettet som ser ut som det er satt opp av en 5-åring, skjønner jeg fort at her er det muligheter for en god handel.

Etter at FINN.no ble lansert i 2000 har Øystein vært en ivrig bruker av tjenesten. Mange gitarer og annet musikkutstyr har funnet veien hjem til Øystein via FINN, og noe av det beste han vet når det skal handles er å komme hjem til folk.

– Jeg elsker å se hvordan folk har det hjemme og ikke minst liker jeg å prute, ler Øystein. Men om jeg merker at selger ikke vet hva de har og prisen er satt altfor lav, pleier jeg å si fra. Ofte er det musikkinstrumenter jegskal handle, og jeg er opptatt av å holde min sti ren. Er gitaren fin og prisen riktig, så er jeg fornøyd, sier Øystein. Det som er hyggelig er at mange synes det er viktig at instrumentet kommer til et godt hjem.

Spesielt én handel gjorde et sterkt inntrykk på Øystein. En flott svart Rickenbacker bass fra 70-tallet var tilsalgs på FINN. Når Øystein kom for å se på bassen i en leilighet på Majorstua, viste det seg at det var faren til den egentlige eieren som hadde lagt den ut for salg. Sønnen var snart russ, og faren tok ansvar for at sønnen skulle ha nok drikkepenger.

Lukten, stemningen og interiøret i denne leiligheten inspirerte direkte tekstlinjen ” From Acid to Zen and back again ”.

Bigbang er i disse dager aktuell med en ny singel Field og Fire skrevet for årets tv-aksjon. For Øystein er ikke det viktigste at vi hører den nye låta hans, men at alle melder seg som bøssebærere for årets tv-aksjon og gir så det svir til den gode saken søndag 23. oktober!

Låta ” From acid to Zen and back again ”, derimot, kan du høre her: Spotify WimpRos, ris, tips eller spørsmål? Kommenter under.

Det er det ytre som teller

Skal du bytte ut kjøkkenet trenger du ikke en gang ta ut det som står i skapene

Skulle du ønske du valgte eik til benkeplaten framfor valnøtt? Eller har fargene på skapdørene blitt håpløst umoderne? Heldigvis trenger ikke en forandring på kjøkkenet bety at hele må bygges om.

Å skifte skapdører, skuffefronter og benkeplater holder lenge. Hos Informasjonskontoret for farge og interiør kan man få både tips, inspirasjon og snasne før- og etterbilder av kjøkkenfornying.

Men selv om dette i utgangspunktet ikke trenger å være så komplisert, ender mange prosjekter i evig utsettelse.

Ailén Johansen fra Tromsø kjøpte ny leilighet med samboeren i 2009, og bestemte seg for å ordne oppussingen på egen hånd. De startet med å ta ned kjøkkenskapdørene, men så skjedde det som de aller fleste kan kjenne seg igjen i: Man starter friskt. Møter motstand. Og mister motet. Så begynner tiden å gå.

Ailen og de gapende kjøkkenskapene.

– Skapdørene ble tatt ned og malt, men det ble ikke noe bra, forteller Ailen. Så prøvde vi med billig sprayboks og det så helt forferdelig ut.

Skapdørene endte i en stabel på hemsen, og Ailén har nå har gått og irritert seg over dem i to år. Så hvis man er redd for å havne i utsettelsesfellen kan det være like greit å kontakte en håndverker. På FINN Oppdrag kan man enkelt huke av på om det gjelder bytte av fronter, skuffer, benkeplate eller alle tre på én gang. Relevante håndverkere i ditt område tar deretter kontakt med deg, og det beste av alt er at det er helt gratis.

PS: Hvordan det ender med Ailén og skapdørene kan du se i første episode av FINNland og Strand.Ros, ris, tips eller spørsmål? Kommenter under.

Oppussing gir samlivsproblemer for rundt 1 av 10

Sinnasnekkeren synes det er lite

12 % av nordmenn har opplevd samlivsproblemer under oppussingen, ifølge en ny undersøkelse fra FINN oppdrag. Andelen er høyest blant 30- og 40-åringer. – Jeg synes det er overraskende få, sier Otto Robsahm, bedre kjent som Sinnasnekker’n på TV Norge.

Har du stormet ut av huset i harnisk over mangel på oppussingsinnsats fra partneren? Kanskje du har hatt lyst til å tømme malespannet over kjæresten i ren frustrasjon, eller til og med vurdert å gjøre det slutt? Du er altså ikke alene.

De fleste får problemer

– De fleste jeg kjenner som pusser opp, får problemer, forteller Robsam. I verste fall skiller de seg. Parene får trøbbel når de prøver å gjøre ting de ikke kan, og som egentlig skulle vært fikset av en håndverker. Mange krangler også om farger, og her bør faktisk menn la damene bestemme. De er flinkere enn gutta til dette, sier Robsahm, som har følgende tips:

Ulike forventninger

Ole Ullereng, direktør i FINN oppdrag, mener at folk har ulike forventninger til hva oppussing krever av egeninnsats, og hvor mye penger som går med.

– Uenigheter rundt planløsning, farger og valg av materialer er også vanlig. Noen får sikkert satt forholdet litt på prøve, ikke minst hvis det er snakk om større prosjekter og de i tillegg har tenkt å gjøre en del selv, sier han.

Tøffest for 40-åringer

I undersøkelsen kommer det frem at boligrenovering er tøffest for par i 40-årsalderen. 17 % av disse hevder at aktiviteter som maling og sparkling har gått ut over forholdet. 30-åringer følger hakk i hæl. 15 % av disse melder om problemer. De yngste og eldste respondentene – personer under 30 og over 50 år – har minst problemer.

– Funnene henger kanskje sammen med at det er en del tretti- og førtiåringer som kjøper ny bolig, for eksempel hus. I forbindelse med dette er det mange som pusser opp. Det kan også hende at enkelte synes det er utfordrende å kombinere dette med barn og karriere, sier Ullereng.

Vestlendinger samarbeider dårligst, mens nordlendinger og sørlendinger samarbeider best, ifølge undersøkelsen.Ros, ris, tips eller spørsmål? Kommenter under.

laster...